Terug Lees dit artikel

Registreer of log in

Voor deze functionaliteit is een account vereist.

Registreer nu gratis en krijg €2,50 tegoed cadeau
of log in als je al een account hebt.

Hoofdgerecht Heilbot

Heilbot

met sinaasappelsaus




  1. Snijd met een dunschiller of zesteur reepjes schil van één van de sinaasappels. Pers deze sinaasappel vervolgens uit.
  2. Schil de andere sinaasappel dik en snijd de partjes vruchtvlees tussen de vliezen uit.
  3. Bestrooi de heilbotfilets met zout en peper. Verhit de olie in een hapjespan en bak de heilbotfilets aan één kant bruin. Draai ze om en temper het vuur.
  4. Voeg de sinaasappelrasp, de partjes en het sinaasappelsap toe en bestrooi met peterselie.
  5. Leg het deksel op de pan en laat de vis in ca. 6-8 minuten gaarstoven.
  6. Serveer de heilbot met de sinaasappelsaus eroverheen.


Voedingswaarde:

kCal 340 - eiwit 25 g - vet 24 g - vv 5 -
kh 7 g